10.07.2018 15:53

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu gereği personele yönelik eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde görevli personellere yönelik olarak eğitim düzenlendi. Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş da eğitime katılarak saha gözetiminde bulundu.

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu gereği Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde görevli personellere yönelik olarak iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine devam ediliyor. Bu kapsamda Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü’nce Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde görevli personellere İSG uzmanı ve işyeri hekimi tarafından yılda 1 tekrarlanacak olan iş sağlığı ve güvenliği konulu eğitim verildi. Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş ile İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Fulden Özdemir de eğitime katılarak saha gözetiminde bulundu. Konuyla ilgili bilgi veren Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, ”Önce sağlık ve emniyet parolasıyla hareket eden Manisa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımızın hizmet üretme aşaması ve sonrasında güvenli ve sağlıklı kalabilmeleri adına, vatandaşa hizmet götürürken kendi güvenlik ve sağlıklarından emin olarak bu hizmetlerini yerine getirmeleri oldukça önemli” dedi.
Eğitimler Mevzuat Çerçevesinde Devam Edecek
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan tüm personellerin iş sağlığı ve güvenliği konusunda düzenli olarak yapılan işlerin tehlike sınıflarına göre belirlenmiş saat miktarında eğitim almaları gerekmekte. Tüm personelimizde olduğu gibi çok tehlikeli sınıfta değerlendirilen işleri yapmakta olan personelimizin de çalışmalarında can ve mal kaybını almış oldukları bu eğitimlerle daha da alt seviyelere çekip sıfır hata ile çalışmalarını hedefliyoruz. Bu doğrultuda Manisa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımızın tamamına verdiğimiz eğitimleri tehlike sınıflarına göre saat ve gün bazında mevzuat çerçevesinde olacak şekilde tekrarlamaya devam edeceğiz” dedi.