20.03.2017 12:54

MASKİ Genel Müdürlüğü, Salihli ilçesine bağlı Çapaklı Mahallesi’nde bulunan derenin temizlik çalışmalarına başladı. Derenin temizlenmesiyle olası su taşkınları engellenerek tarım arazileri korunacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa genelinde bulunan derelerde ıslah, temizlik ve korkuluk çalışmalarını sürdürerek dereleri güvenli ve sağlıklı hale getirmeye devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Salihli’nin Çapaklı Mahallesi’nde bulunan ıslahsız kuru derenin temizlik çalışmalarına başladı. Mahalle muhtarlığı tarafından gelen talebi değerlendiren ekipler, derenin 2 bin metrelik bölümünde devam eden temizlik çalışması ile evsel atık ve yabani bitkilerden dereyi arındırıyor. Yapılan çalışmayla yağışlı havalarda olası su taşkınları engellenerek çevredeki tarım arazileri korunacak.
“Mal ve can kaybının önüne geçeceğiz”
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, il genelinde bulunan derelerdeki çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirtti. Başaran, ”Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Manisa’mızın genelinde bulunan derelerin temizlik, ıslah ve korkuluk çalışmalarına büyük önem veriyor. Bu kapsamda, MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini sağlamak adına derelerde temizlik, ıslah ve korkuluk çalışmalarını hayata geçiriyor. Salihli ilçemizin Çapaklı Mahallesi’nde bulunan derenin temizlik çalışmasını başlattık. Deremizin temizlik çalışmasını tamamladığımızda yağışlı havalarda olası su taşkınlarını engelleyerek dere çevresindeki tarım arazilerinin sular altında kalmasının önüne geçeceğiz” dedi.